Megnyitotta kapuit az ANITECH új áruháza

Közel 1000m2 bemutatótermével várja látogatóit az ANITECH. A látogatók 24 000 féle termék közül választhatnak. Az áruház rendkívül széles választékkal szolgál az állattenyésztési eszközök és felszerelések, a lovas felszerelések és kiegészítők, az állateledelek, állatgyógyászati készítmények és állatorvosi műszerek területén.

Az ANITECH az Alpha-Vet Kft. Állattenyésztési eszközöket és felszereléseket forgalmazó ágazata. Anyacége az Alpha-Vet Kft. 1990-től az agrobusiness piacvezető szereplője. Meghatározó szerepet játszik nem csak az állategészségügyi szolgáltatások, hanem az állatgyógyszerek, felszerelések és eszközök, valamint takarmányok forgalmazásának területén is.

ariat.hu

ANITECH – ÁLLATTENYÉSZTÉSI ESZKÖZÖK FORGALMAZÁSA

Az ANITECH elsődleges célja a hazai állattenyésztési ágazat eszközökkel, felszerelésekkel való ellátása. Munkatársaink sok éve az állattenyésztési szakkereskedelemben dolgoznak, nagy tapasztalattal rendelkeznek. Az ANITECH 2012-ben vált országosan meghatározóvá, mikor az anyacég megvásárolta PetFarmVet Kft.-t (korábbi Anivet). Az ANITECH napjainkra közel 24.000 féle árucikket tart raktáron.

 

Ezen potenciál biztosítja partnerei részére a biztos, gyors, szakszerű kiszolgálást, legyen az egy egyszerű marhakötél, vagy computer vezérelt sertéstelepi technológia. Az ANITECH nem csupán az állattenyésztési eszközök kereskedelmét végzi. Komplett állattenyésztési technológiákat tervez és telepít, legyen szó baromfi-, sertés,- kiskérődző-, vagy szarvasmarha takarmányozásról, szellőzés technikáról. Sikeres szerepelője a különböző hazai és az EU által támogatott pályázatok megvalósításában is. Évről-évre erősebb, sokoldalúbb és hatékonyabb lett az ágazat, természetesen ennek megfelelően az ágazati forgalom és bevétel is a többszörösére nőtt. Állandó résztvevője a hazai és nemzetközi szakmai kiállításoknak, fórumoknak, tenyésztői konferenciáknak.

ANITECH – LOVAS ÁGAZAT

Az ezredforduló után a lovas felszerelés gyártók egyre inkább magukévá tették a modernkor technológiai vívmányait és újonnan kifejlesztett termékeik, követik a technikai sportban tapasztalható fejlődési irányt. Ehhez társul, egy folytonos lovas sportokra fókuszált célirányos színvonal emelkedés a lótenyésztés terén, külföldön és Magyarországon is. Napjainkban egyre inkább érvényesül a profizmus abban a hármas tagozódásban, amit a ló, lovas és a felhasznált felszerelések összessége alkot.

Magyarországon a rendszerváltás előtt szűk állami kereteken belül folyt csak lovas képzés és sport tevékenység. A hobby lovaglás, mint fogalom teljesen ismeretlen volt a rendszer idegennek kikiáltott arisztokrata jellege miatt. Ezt követte szinte forradalomként egy teljes fordulat az 1990-es évek elejétől. A lovaglás lett az első extrém hobby, amit nemzeti hagyományaink miatt is választott minden olyan állampolgár, aki ki akart törni az elmúlt fél évszázad szürkeségéből. Természetesen ez magával húzta az egész iparágat és a kereskedelmet, amely a lótartás, lovaglás, fogathajtás technikai ellátásra szakosodott. Megteremtődött a táptalaja annak a lovas képzésnek, ami a lovas élsportot hatványozottan kiterjesztette magán, illetve egyesületi szinten is. Elérhető lett mindazoknak, akinek tehetsége es akarata is megvolt arra, hogy a hobbi szintet túllépve sportként művelje a lovaglás különböző ágait.

2000-ig szinte tömegsport méretet öltve nőt a lovasok és lótartók száma. Szinte bárki számára elérhetővé vált a ló tulajdonlás a lóra ülés, képzés és a tartás. Viszont ennek negatív vonzata is lett, mégpedig a minőségi színvonal tekintetében. A negatív mélypont után jött el a törvényszerű változások sora, ami magával húzott mindent, ami összefüggött a lóval. A lótartással, mint szolgáltatással szemben megnőttek az igények, amit ki is kellett szolgálni. De ez viszont maga után vonta az árak jelentős megnövekedését is ebben a szektorban beszűkítve a lótartást igénybe vevők számát.

A magyar lovas élsport is elkezdett tíz év után felzárkózni a külföldi élvonalhoz, ehhez viszont nem csak a lóállomány, az edzői háttér, ha nem korszerű minőségi lovas és ló felszerelések felé is megnőttek az igények.

Az Anitech, a nagy előd AniVet után pont ebben váltásban vette át a staféta botot, amikor új utakon kellett elindulni a piacon maradás érdekében. A változás iránya elsősorban az AniVet-ben régebben háttérbe szorult prémium lovas felszerelés és lovas ruházat felé, mint új kategória felé fordult. A lovas társadalom igényei már ezt kívánták meg és nem érték be az olcsóbb tömegcikkek vagy középkategóriás termékek vásárlásával. Aki szabadidős tevékenységként lovagolt, az az erre szánt időt kompromisszumok nélkül teljes kényelemben, biztonságban kívánta eltölteni az élsportolt, az pedig egyenlő esélyekkel akart elindulni itthon és külhonban is a nemzetközi ellenfelekkel szemben.

ÚJ UTAK FELÉ…

2013-ban az Anitech Lovas Ágazatának sikerült megszerezni az Egyesült Államok nemzeti lovas márkájának, az ARIAT-nak a hazai és Közép-kelet európai kizárólagos forgalmazását. Ezzel cégünk belépet a prémium lovas felszerelést forgalmazók táborba, egy olyan amerikai gyártót képviselve, aki ma a világ legjobb cipőit és csizmáit gyártja a lovaglás szerelmesinek. A márka ebben a kategóriában konkurencia nélküli egyeduralkodó.

Az ARIAT lovas ruházatát és kiegészítőit három nagy nemzet választotta olimpiai válogatottjának. Ezek pedig az Egyesült Államok, Ausztrália, és Franciaország. A márka a lovason kívül több új ágazatban is elkezdett betörni a nemzetközi piacra csúcskategóriás lábbelikkel. Ilyenek a vadászcipők, outdoor – szabadidő cipők és olajfúró tornyokon, állattenyésztésben használt munkacipők.

Megújult áruházunk lovas részlegén sikerült 2016-ra megépítenünk az ARIAT brand-et méltóan képviselő minden igény kielégítő világszínvonalú shop részt.

Említést érdemel legújabb márkánk a FLEX-ON. A francia cég ma a világ első számú kengyel gyártója. A márka a repülőgépgyártásban használt technológiai újításokat ötvözte a humán orvostudományban elért kutatási eredményekkel. A FLEX-ON termékeit a kengyelgyártásban felhasznált anyagok, speciális könnyűfém ötvözetek és kompozit műanyagok alkotják. A fejlesztési cél az volt, hogy csökkentsék, illetve kioltsák azt a fűrészjel impulzust, ami a kengyelből kiálló lovas ízületeit terheli. A világ több élsportolója választotta már ezt piac vezető megoldást részben egészsége megőrzésére, részben eredményessége érdekében. A két fenti említett felsőkategóriás márka arcának ifj. Lázár Zoltán díjugratót választottuk a 2017-es évben, az amerikai és francia cég vezetőivel közös egyetértésben. Zoltán méltón képviseli az ARIAT és FLEX-ON brandet itthon és külföldi versenypályákon egyaránt. A versenysport kiélezett küzdelmében, a felszerelések fejlesztésében, a minőség fenntartásában nagy jelentőséggel bír a folytonos innováció. Számunkra fontosságot és értéket képvisel az a szakmai visszajelzés, amit termék fejlesztés és választék bővítés terén kapunk az ifjú versenyzőtől.

Az USG United Sportproducts Germany GmbH. 25 éves múltra visszatekintő német lovas sportszer gyártó. Mindenki számára elérhető közép árkategóriát képvisel a prémium minőséget megközelítő lovas ruházati és felszerelés választékával. Az Anitech lovas felszerelés választékának legjelentősebb részét a német gyártó termékei alkotják. Magyarországon az USG kizárólagos forgalmazója az ANITECH .

Az USG kereskedelmi hálózatán keresztül kerülnek az európai piacra a brit GRUB’S neoprén hő megtartó technológiára épülő lovas, szabadidős és vadász csizmái, valamint cipői. Az Anitech polcairól az angol márka teljes választéka elérhető a lovasok, vadászok, természetjárók számára.

EQUISTRO a Vetoquinol francia gyógyszergyártó lovas takarmány-kiegészítő családja, 2016 tavaszán került át kizárólagos forgalmazásba az Anitech Lovas ágazatához. Ez francia márka a legrégebbi a magyar piacon. Egyes termékei szinte etalonként vonultak be a magyar lovas köztudatban. A márka „súlya”, választéka megkívánta a folytonos állatorvosi kontrolt és üzletkötőink számára a fél évenkénti továbbképző kurzusokat. Ehhez Dr. Tóth Balázs állatorvost választottuk, aki éveket dolgozott az Egyesült Államokban, majd az Üllői Nagyállat Klinikán. Az EQUISTRO hagyományos és új fejlesztésű termékeinek gyakorlati tesztelését Fábiáncsics Gábor a Fábiáncsics HORSES istálló tulajdonosa vállalta. A Fábiáncsis HORSES több mint tíz éve foglalkozik versenylovak tenyésztésével, képzésével, importjával kiszolgálva a magyar lovas élsport feltörekvő igényeit. Mindezek mellett Fábiáncsics Gábor saját maga is ismert élvonalbeli díjugrató versenyző és edző.

Mustad Hoofcare: svéd – holland cégóriás, a világ legnagyobb patkó, patkószeg gyártója is az Anitech-et választotta magyar vezérképviseltének. Anitech mindazok mellett, hogy a magyar piac többségi ellátója patkolási és kovács felszerelésekben az iparágat támogatva éves rendszerességgel tart szakmai fórumokat neves külföldi kovácsok meghívásával.

Albert KERBL GmbH. német-osztrák állattenyésztési eszköz gyártó és forgalmazó legnagyobb hazai partnere az Anitech, pontosan ezért a márka lovas istálló felszereléseit, itatás – etetés technológiát felölelő palettáját, lóápoló eszközeit – készítményeit teljes választékban elérhetővé tettük szakáruházunkban. A német cég lovas és ló felszereléseiben egy olcsó és megbízható ár-érték kategóriát képvisel.

Megnyílt az új Anitech webshop!